Hur ska den perfekta bh:n sitta?

Steg 1 - Knäpp bh:n rätt!

8 av 10 kvinnor bär fel bh storlek och dem flesta brukar begå misstag precis här! Nämligen, de flesta väljer större omfång än det de borde ha.

Knäpp bh:n på den yttersta så bh:n är som störst. På så sätt har du möjlighet att knäppa in den tajtare när den har börjat töja ut sig. Tänk på att bandet ska sitta i en rak linje runt ryggen. Om inte, kommer axelbandet att dra i axeln och skapa spänningar eller till och med huvudvärk.

Se till att bhn sitter stadigt mot kroppen och kramar dig för bästa stöd. Det ska inte skära in så det gör ont men du ska känna ett litet motstånd när du knäpper bh:n.

Tänk på att när bh:n är ny så är den något snävare än den kommer att vara om bara 2 veckor. Bh:n, precis som andra plagg nära kroppen, formar sig efter dig, så man behöver ge den lite extra tid. =)

Steg 2 - Formar bygeln sig rätt?

Byglarna ska forma sig efter din kropp och inte peka ut eller in från kroppen. Tänk på att bygeln ska börja där din byst börjar och sluta där din byst slutar. Genom att lyfta in bysten i kupan kan du se till att bygeln inte ligger på bröstvävnaden. Samtidigt viktigt att bygeln inte är för långt ner så att den trycker på revbenen.

Steg 3 - vikten av bryggan!

Bryggan på din bh är mittenpartiet mellan kuporna och borde sitta plant mot din bröstkorg.

Om den inte gör det, eller byglarna sticker ut från kroppen, prova då en modell som passar din kropp bättre eller gå upp en kupstorlek.

Tänk på att om byglarna däremot trycker för hårt in mot kroppen så är storleken antingen en kupstorlek för stor för dig eller så är modellen inte rätt anpassad för dig.

Steg 4 - Hur ska kupan sitta?

Följ följande steg:

1. När du sätter på dig bh:n, se till att dra in bysten ordentligt in i kupan.

2. Se till att din byst får plats i kupan. Hoppar bysten ur kupan är den för liten, har du extra utrymme är den för stor för dig. Se därför till att kupan omfamnar din byst ordentligt samt ger dig stöd.

OBS! Brösten förändras med tiden och har inte samma storlek år efter år.

Steg 5 - justera axelbanden rätt!

20% av stödet får du av axelbanden.

Huvudregeln är att när du har spänt axelbanden så ska du kunna få plats med 2 fingrar emellan. Kom ihåg att axelbanden inte har funktionen att ge dig lyft utan detta avgörs av att du har rätt omkrets på din bh.

OBS! Undvik att spänna axelbanden för mycket så att du drar upp bh:n i ryggen!

Steg 6 - hur får din bh dig att känna?

Rätt BH ska få dig att känna stöd, vara bekväm och viktigast av allt att du ska känna dig snygg i den!

Har du frågor kring vad du har för exakt storlek?