Balconette:
En balconette är ett utmärkt alternativ för dig som gillar att ha urringat på dig. Balconetter är perfekta att ha på sommaren till linnen men även på vintern till lite urringade plagg. Balconetter ger oftast en väldigt rund och fin form på bysten. Passar nästan all byst. Om du har lite lösare byst bör du dock satsa på en högre modell.

Bygel Bh:
En bygel Bh till skillnad från en bygellös Bh är perfekt för dig som vill ha maximalt med stöd. Har du genomgått en bröstförstoring rekommenderas det att du använder en bygellös Bh för att undvika skav på ärren.

Bygellös:
Bygellösa Bh:ar är perfekta för dig som är lite känslig. Samma effekt som en vanlig Bh kan uppnås med en bygellös Bh om storleken är rätt. Det finns vadderade och ovadderade bygellösa Bh:ar. Om du har genomgått en bröstförstoring eller förminskning brukar det rekommenderas att du inte använder bygel.

Vadderad:
Vadderade Bh:ar har lite tjockare tyg vilket är bra om du vill ha en rund form på bysten. Vadderade Bh:ar är också bra om du vill undvika att bröstvårtan syns igenom tröjan
.

Ovadderad:
Ovadderade Bh:ar saknar det tjockare tyget i kupan och är perfekt för dig som inte vill att bysten ska bli större av Bh:n. Ovadderade Bh:ar framhäver bystens naturliga storlek och form
.

Fullkupa:
Fulkupade Bh:ar är perfekt för dig som vill få maximalt med stöd och undvika ’’dubbelbröst’’. Fullkupan ser till att allt hamnar på sin plats och ger oftast en fin form under tröjor.

T-shirt-Bh:
En t-shirt-Bh är ett utmärkt alternativ för dig som använder mycket åtsittande plagg. En t-shirt-Bh rundar oftast till bysten och skapar en slät look
.

Push-up:
En push-up Bh är en Bh där bygeln är låg i mitten och högre på sidan. Effekten blir att bygeln trycker brösten mot mitten och ger en snygg klyfta.  Push-up Bh:ar har ofta kuddar eller dynor som gör att bysten trycks upp ytterligare och blir lite större. En push-up Bh är perfekt för dig som vill ge illusionen av att du har lite större och fastare byst. Push-up är väldigt snyggt att ha till urringat eller till ett vanligt åtsittande plagg.

Plunge:
En plunge Bh har en låg skärning fram som ger bysten en fin klyfta. Skärningen liknar ett V. Perfekt för dig som ska använda V-ringade plagg där mycket klyfta syns.

Amnings-bh:
Amnings-bh används under amningen som vanligtvis varar från sex månader till två år.
Med några få undantag är de flesta märken av ammings-behåar tillverkade av bomulls-,
spandex- eller lycrablandningar och är utformade för att efterlikna en behås form och
stöd under den tid du ammar.